Traseul este situat intre Muchia Iepurasului (stanga) si Muchia Lupului cel Rau (dreapta). Traseul vizeaza succesiunea a doua diedre inlantuite situate in jumatatea superioara a peretelui. Intrarea in traseu este marcata de un piton, la baza unei creste rotunjite, pe care se desfasoara prima lungime de coarda. Ca reper pentru punctul de intrare in traseu, avem un brad inalt crescut in apropierea peretelui.
LC 1 (30 m): Se desfasoara pe o creasta rotunjita, nu foarte inclinata, cu pasaje variate. Dupa depasirea unei fete cu alveole si a unui diedru de cca 3 m, ajungem pe brana unde regrupam.
LC 2 (30 m): Traversam usor ascendent stanga, urmarind linia pitoanelor care ne conduc spre urmatoarea regrupare.
Nota: Aceasta lungime, este comuna cu cea a unui alt traseu inceput in zona (inca neterminat). Lungimea a fost pitonata de catre Genu si Nusa Enache.
LC 3 (45 m): Pasajele variate si roca solida fac ca aceasta lungime sa fie una dintre cele mai frumoase din acest traseu. Escalada vizeaza atingerea bazei primului diedru. Initial pasajele se desfasoara pe o fata situata imediat in dreapta regruparii. Dupa cca 3 metri traseul traverseaza stanga, pe o brana slab conturata, pana in dreptul unui piton ce marcheaza baza unei fisuri arcuite catre dreapta. Escalada acesteia permite prinderea unui mic diedru. Dupa depasirea acestuia, escaladam o fata cu alveole de cca 4 m apoi traversam spre stanga pt a prinde o fisura de bavareza de cca 4-5m , la sfarsitul acesteia ajungem in regruparea de la baza marelui diedru.
LC 4 (40 m): Lungimea urmatoare se desfasoara pe verticala diedrului care a inspirat numele traseului, pe un parcurs cu obstacole variate, pana la mica platforma de regrupare. Diedrul este vizibil in perete mai ales in primele ore ale diminetii, datorita umbrei lasate de muchia sa dreapta.
LC 5 (40 m): Escalada continua pentru inca 3 metri pe linia diedrului, pana intr-o zona de discontinuitate a acestuia. In acest punct intersectam traseul Lupul cel Rau (care traverseaza spre stanga). Escalada continua pe linia unui diedru surplombant, care in partea superioara se transforma in horn. La capatul superior al acestuia, pasajele devin mai putin inclinate, iar dificultatile scad progresiv. Traseul se sfarseste in creasta Peretelui Animalelor.
Traseul este bine batut, are 2 pasaje de 6 impus in lungimea a III-a (catarare de fata, si un traverseu inainte de ultima bavareza), Regruparile sunt foarte bine batute (fiecare regrupare permite efectuarea rapelului din 3 pitoane).
Nota
Pe ultima lungime am gasit 2 pitoane f vechi,la cca 12 distanta intre ele, Cineva a mai iesit pe acolo sau au facut rapel, in consecinta nu ne putem asuma in totalitate pitonarea acestei lungimi. Aceasta lungime prezinta 2-3 blocuri f mari de stanca friabila, secondul ar fi incercat sa desprinda si sa curate lungimea (cum am facut de altfel cu primele 4 lungimi) , insa am fi riscat foarte mult sa accidentam 3 echipe care se aflau in Lup, astfel cine va merge primul pe acest traseu sa fie foarte atent in ultima lungime (eventual secundul sa curete cat poate).
Succes
Echipa : Adi Chifor (CS), Razvan Budac (CS), Diana Chirciu (S)