eCLIMB.ro

Traseul Innominata
postat de geo_bivuac
TOPO > Muntii BUCEGI > Peretele Vulturilor > Traseul Innominata
Masivul muntos: Costila
Zona din masiv(perete, munte, etc): Peretele Vulturilor
Altitudinea de plecare: 1700 metri
Diferenta de nivel: 250 metri
Orientare: sud sud-est
Durata de parcurgere: 5-6 ore
Grad artificial: A0
Cotatie clasica: 6A
Grad impus: 7-
Grad la rootpunkt: 7+
Calitatea asigurarilor: bune
Calitatea stancii: buna
 




Geolocatie:
Latitudine: 45.42820395577975
Longitudine: 25.498255067431614

VEZI PE HARTA

Aflat in Peretele Vulturilor din Costila, traseul Innominata este unul din cele mai dificile trasee din acest perete. Cu o dificulatate tehnica de 7+/ 8-, Innominata este de o frumusete aparte, oferind o catarare expusa, diversa, dar curata (fara iarba).

Ca o optiune personala, acest traseu reprezinta cea mai atragatoare linie din Peretele Vulturilor.

Starea traseului: asigurari bune, nu foarte dese (dar acolo unde ai nevoie), pe alocuri este necesar sa montati asigurari mobile (posibilitati multiple de asigurare), stanca compacta.

Lungimea: 5 LC (LC1=35 metri, LC2= 35 m, LC3= 45 M, LC4= 20 m, LC5= 45m)

Dificultatea: 7+/8- la liber, 6A cu 7- cu A1 la clasic.

Retragerea: 2 optiuni.

rapel 20 de metri apoi pe muchia cu jnepeni si Valcelul Pietros, sau

rapel pe Hornul Negru din Valcelul Pietros apoi se continua pe acelasi valcel.


Accesul la baza traseului se face urcand prin stanga Tancului Mic, de langa Valea Costila. Se urmeaza poteca de langa tanc, poteca ce treverseaza Valcelul Stancos, urmand o urcare de aproximativ 15 minute pe o panta abrupta pana la Brana Policandrului.

Traseul este marcat la baza cu vopsea alba.

Prima lungime este delicata, dat fiind faptul ca la intrare lipsesc 2 sau 3 pitoane. Este necesara montarea de asigurari mobile (eu am folosit o nuca mica). Lungimea continua oblic stanga pe o fisura clara si compacta pana in dreptul unei arcade fine. Arcada prezinta pasi de dificultate 6+/7- . Dupa aceasta urmeaza o traversare de cca 3-4 metri. La scurt timp dupa acest punct se regrupeaza pe o branita stancoasa si comoda.

Lungimea a doua avanseaza pe o fisura oblic stanga pentru circa 15 metri. Dupa aceasta se urca o arcada tehinica (pasi de grad 7) urmata de un traverseu fin pana la o fisura larga. Fisura se termina cu o fata spalata. La aproximativ 5 metri de acest punct se afla regruparea, pe o brana mica de gresie.

Lungimea a treia este cea mai tehnica. Aceasta incepe cu un traverseu de circa 3 metri dreapta, urmat de o catarare pe fata pentru 8 metri (atentie la capatul fetei si inceputul fisurii, deoarece nu se vede pitonul; acesta se afla la 1/2 metri mai sus, peste o lespede). Dupa asigurarea pitonului se initiaza un traverseu catre stanga, pentru aproximativ 12-14 metri, urmand o succesiune de fisuri oblic stanga pana la o fata compacta asigurata cu o serie de spituri (vechi, dar bune). Trecerea pasajului peste spituri este delicata, dar deosebit de frumoasa.

Dupa terminarea fetei cu spituri se incepe un traverseu dreapta pe sub o surplomba proeminenta (pentru circa 8-9 metri). Veti gasi pe acest traverseu un cuib parasit de vulturi, dar in care mai puteti admira fulgi de diferite colorituri.

La capatul traverseului trebuie sa treceti peste surplomba, deoarce linia traseului trece din nou in stanga. Folosind fisura din surplomba, treceti peste acest pasaj ( ca posibilitate de asigurare, gasiti un spit ce se poate vedea numai daca se scoate capul deasupra surplombei). Dupa acest punct traversati stanga pe o brana de stanca (circa 6 metri), la capatul careia puteti regrupa.


Lungima a patra este scurta. Aceasta pleaca oblic stanga peste o fisura, urmand ca in circa 15 metri ajunga intr-un horn ingust si lung de 5 metri. Regruparea se afla la baza unui diedru.

De aici in aproximativ 10 metri de mers pe brana de iarba veti gasi pitonul de rapel.


Lungimea a cincea incepe cu un diedru surplombat dar cu prize ferme atat la maini cat si la picioare. Diedrul se termina in 15 metri. Din acest punct se continua pe o fata, circa 10 metri, apoi se traverseaza stanga 5 metri pe o brana fina. Brana este urmata de un jgeab fin si o brana catre stanga, care in 15 metri iese in Creasta Vulturilor.

topo_innominata.jpg

innominata.jpg


Traseu reamenajat de Cornel Sain si Valentin Aldea in anul 2014
Completare adusa de geo_bivuac in data: 17 November, 2015, 4:50 pm

Daca aveti completari sau mentiuni de facut la acest topo va rugam sa va logati (AUTENTIFICATI)

peretele vulturilor costila

postat de geo_bivuac

Sortati dupa tipul de catarare sau click pe pointer pentru a vedea traseul

Boulder

Escalada

Alpinism tehnic

Catarare pe gheata

Dry tooling

Alpinism de altitudine

Deep water solo
 



postat de geo_bivuac
04
December
2013
Escaladarea spectaculoasei succesiuni de hornuri din treimea superioara a Peretelui Bardosului

4801



postat de geo_bivuac
17
November
2020
Caracteristica zonei: roca este calcar. Peretii sunt in general de dimensiuni intre 15-50 m. sportiva sunt echipate cu ancore mecanice, urechi si top-uri cu lant sau urechi cu inel

4938



postat de geo_bivuac
16
March
2014
Traseul Muchia Caprioarei se afla in Peretele Animalelor din Postavarul

4837


Muntii BUCEGI - 53 trasee
Muntii HASMAS - 19 trasee
Muntii POSTAVARU - 15 trasee
Muntii RETEZAT - 8 trasee
Muntii CAPATINII - 4 trasee
Muntii MEHEDINTI - 4 trasee
Muntii METALIFERI - 3 trasee
Muntii LEAOTA - 3 trasee
Muntii TRASCAU - 2 trasee
Muntii PARING - 1 traseu
Muntii VALCAN - 1 traseu
Muntii GIURGEU - 1 traseu

Toate traseele <site map>
Tastati numele traseului (autocomplete) 
Patagonia deep-water soloing
Climbing at the end of the world - the deep-water soloing competition known as Red Bull Psicobloc, is a unique event held on the southern tip of Chile, in the isolated region of Patagonia. Deep-water soloing, also known as psicobloc, is rock climbing carried out directly over water and without safety harnesses, meaning just the slightest slip sends the climber tumbling into the sea below. Check out all the action from the full event clip!

TOWERS OF THE ENNEDI
In Towers of the Ennedi, veteran climber Mark Synnott—known more for his far-flung adventures than his technical accomplishments—brings young climbing stars Alex Honnold and James Pearson to the Ennedi to explore its untouched landscapes. Together, Synnott, Honnold and Pearson endure a long, bumpy drive across the sand flats of a godforsaken country to reach an incredible destination: gardens of towers filled with graceful fingers of rock, bottle-shaped formations and lithe arches. With its stark and poetic footage of camels and rock, as well as jarring images of unpleasant travels, this film shows that sometimes you can have just as many adventures trying to reach your destination as you can have once you get there.

REEL ROCK 10 OFFICIAL TRAILER
The year s best new films from the vertical edge, featuring Alex Honnold, Tommy Caldwell, Kevin Jorgeson, Daniel Woods, and a special tribute to the late Dean Potter. 500 shows around the world coming Fall 2015. Visit http://reelrocktour.com/ to find a screening near you.

 
   


postat de geo_bivuac
15
April
2025
Un articol despre ce ramane dincolo de trasee si clasamente, legatura profunda cu stanca, trairile din timpul competitiilor si urmele care nu se vad, dar care ne transforma.



postat de geo_bivuac
10
October
2022
Cu ocazia lansarii cartii Intre doua lumi, i-am adresat cateva intrebari renumitului alpinist Viorel Nicolaescu.



postat de geo_bivuac
13
June
2022
O discutie cu Laurentiu Anghel despre catarare curata, asigurari mobile si amenajari de trasee 



postat de geo_bivuac
31
May
2022
Despre premiere, etica si generatii. 
Un interviu despre alpinism si modul in care il vede Titus Gontea

   


21
January
2020

În perioada 10-14 februarie, va avea loc la sala de escaladă Carpatic din București, prima ediție a evenimentelor sportive Blue Peregrine. În cadrul acestora, doi dintre cei mai buni cățărători ai momentului, Nina Caprez și Pete Whittaker, vor susține sesiuni de prezentare și ateliere practice pe teme diferite.



16
September
2015

Prima noastră grupă de copii cu deficiențe de vedere, cu care lucrăm deja de doi ani, a mai trecut un prag de maturizare sportivă. După un sezon 2014-2015 plin de demonstrații și participări oficiale la competițiile locale de cățărat, din echipa Climb Again au început să se desprindă, dincolo de rezultatele terapeutice, și câteva vârfuri cu motivație pentru performanță.



21
July
2015

Pentru repararea lui va cerem ajutorul, tuturor celor care de-a lungul timpului l-ati utilizat pentru ascensiunile voastre din zona Costila si muntii Bucegi. Doar impreuna vom putea sa ii redam stralucirea, sa il putem utiliza in continuare si sa il lasam generatiilor viitoare.



11
May
2015

Din luna mai 2015 va exista un nou panou de escalada indoor in Romania. Acesta va functiona in Falticeni, judetul Suceava.