eCLIMB.ro
AUTENTIFICARE
Inchide
utilizator nou
parola uitata
Numele:
Parola:
Toggle navigation
Home
Topo
Muntii BUCEGI
Muntii PIATRA CRAIULUI
Muntii HASMAS
Muntii POSTAVARU
Muntele nu este in lista
Muntii FAGARASULUI
Muntii RETEZAT
Zona CHEILOR TURZII
Muntii CAPATINII
Muntii MEHEDINTI
Muntii METALIFERI
Muntii LEAOTA
Muntii TRASCAU
Muntii PARING
Masivul IEZER-PAPUSA
Munti din afara Romaniei
Muntii VALCAN
Muntii MARAMURESULUI
Muntii BRETCU-OITUZ
Muntii RARAU-GIUMALAU
Muntii PADUREA CRAIULUI
Muntii FITIFOI (PREDEAL)
Muntii GIURGEU
Muntii PIATRA MARE
Articole
Stiri
Evenimente
Video
Zuzu, sau mai bine spus omul masina
postat de geo_bivuac
Ce reprezinta pentru tine cataratul?
A inceput ca un hobby, dupa cateva iesiri pe munte cu prietenii, dar a devenit ulterior un mod de viata fara de care nu as putea trai.
De ce te cateri?
Pentru a-mi atinge targeturile pe care mi le propun in fiecare an si pentru a ma mentine in forma. Atunci cand ma catar ma simt liber, ma deconectez de lumea urbana, uit de problemele zilnice si simt ca traiesc. Cand escaladez sunt una cu stanca. Probabil ca daca nu m-as fi catarat as fi mers cu bicicleta sau as fi schiat la un nivel mult mai ridicat fata de cel de acum.
Are psihicul vreo importanta in catarare ?
In catarat, dupa parerea mea, psihicul are aceeasi pondere ca si antrenamentul fizic, poate ca este chiar mai important. Fara un psihic puternic nu ai putea impinge limitele corpului atat de mult, „singura limita…este limita pe care ti-o impui tu”.
Care sunt interesele tale in materie de catarare/alpinism? ai o inclinatie spre ceva anume?
Imi plac traseele andurante de escalada, cataratul pe gheata, cel mixt si dry tooling. Sunt atras de traseele de alpinism care nu au premieri sau repetari
Povesteste putin despre zona pe care ai deschis-o la Moroieni
In anul 2009, impreuna cu Popa Laurentiu (Balaurul) am descoperit prima faleza (Lespezi) pe care ulterior am amenajat-o impreuna cu Viorel Ene. De-a lungul timpului si-au pus amprenta mai multi prieteni printre care Mosloc Andrei, Viorel Amzaroiu, Silviu Corciovei, Nicolas Ecoffet, Cristi Ghelner si altii. Toate materialele care s-au folosit au fost exclusiv din contributiile cataratorilor. Federatia Romana de Alpinism si Escalada ne-a sustinut doar cu o hartie stampilata pe care am cerut-o pentru a o depune la dosarul inaintat spre Parcul Natural Bucegi. A fost destul de greu sa obtinem permisiunea Parcului Natural Bucegi sa ne desfasuram activitatea. Acum dupa ce am depus actele necesare apele s-au mai limpezit si ne bucuram de aceasta zona cu un potential imens si vast de noi trasee, un fel de Frankenjura de Romania .
Cateva cuvinte despre proiectul winter alps trilogy (motivatie, antrenamente, motive ale nereusitei, ce ati invatat in urma experientei)
Intotdeauna m-au atras peretii nordici, cu atat mai mult unii atat de faimosi. Intrucat nici o echipa romaneasca nu a parcurs nici unul din cei trei pereti nordici iarna (Grand Jorasses, Matterhorn si Eiger), ne-am propus sa incercam o premiera noua pentru alpinismul romanesc. Antrenamentele sunt specifice pentru gheata, dry tooling, cardio si rezistenta (catarat la sala, trepte, alergare montana, parcurgerea a diverse trasee etc.)
Am avut doua incercari nereusite, de doua ori a trebuit sa ne retragem din probleme medicale. Dar acest lucru ne-a motivat si mai mult. Am invatat sa avem rabdare si sa respectam muntele. Cand dai piept cu o natura dezlantuita iti dai seama cat de mic esti. Am invatat ca nu avem decat o viata, iar daca o traiesti cum trebuie, una este de ajuns.
Cateva cuvinte despre cele mai tari trasee parcurse
Pentru traseele tari trebuie sa fii perseverent si sa nu renunti, chiar si cataratorii de top muncesc zile in sir pentru a reusi un traseu greu. Nu am reusit sa fac trasee tari fara o munca titanica si fara sa ma pregatesc de cele mai multe ori specific, indiferent daca era vorba de trasee de escalada, alpinism sau gheata. Dupa ce fac un traseu greu ma bucur cateva clipe iar apoi ma gandesc la urmatorul proiect, asta este partea care ma atrage la acest sport, proiectele nu se termina niciodata. Iubesc asta
Cateva cuvinte despre metodica de antremanet
Antrenamentul trebuie structurat si facut in functie de obiectivele pe care ti le-ai propus. Nu poti vorbi de antrenament fara un scop anume, doar de mentinere. Antrenamentul este specific pentru fiecare individ in parte si pentru scopul fiecaruia. Nu oricine rezista la un antrenament de 6 zile pe saptamana, trebuie sa te ajute si organismul sa te refaci, ca apoi sa poti da randament.
Tehnica sau forta ??
Amandoua, una fara cealalta nu se poate, indiferent cine spune ca nu iti trebuie forta, greseste. Eu unul nu am vazut nici o persoana care sa se poate catara pe trasee mai grele doar din mana intinsa. Cum am spune noi forta este viitorul.
Ce proiecte concrete de viitor ai?
Vreau sa-mi termin proiectul WINTER ALPS TRILOGY care este un vis din copilarie, sa evoluez in escalada cat mai mult sa fac un traseu de 8c, probabil apoi o sa vreau sa fac un 8c+ , sa ajung sa parcurg un traseu in El Capitan si nu in ultimul rand sa dezvolt zona Moroeni.
Ce am putea face? sau cine ar trebui sa faca ceva?
Ar trebui sa transmitem generatiei tinere mai mult din experienta noastra, sa o sustinem. Sa avem o Federatie care sa ne reprezinte cu succes interesele, sa putem trimite cat mai multi sportivi la concursuri internationale. Mai mult interes organizat in dezvoltarea zonelor/deschiderea de noi faleze. Trebuiesc sutinuti oamenii care vor sa refaca trasee de alpinism, retrageri din pereti si amenajare de noi rute. Pentru asta este nevoie de o Federatie implicata.
Dar dupa 7 ani nu se vede nici un rezultat si nici o implicare a federatiei in sportul acesta.
george stancescu
zuzu
escalada
interviu
postat de geo_bivuac
Boulder
Escalada
Alpinism tehnic
Catarare pe gheata
Dry tooling
Alpinism de altitudine
Deep water solo
Filtrati dupa genul de catarare
Toate articolele
Visually impaired children want to Climb Again
postat de geo_bivuac
25
June
2015
Ajutati-ne sa le inbunatatim viata - Climb Again - fundraise
Bivuac si cum vede el alpinsmul
postat de mardare
02
February
2015
Un scurt interviu cu George Stroie aka Bivuac
Singura prin Peretele Animalelor
postat de geo_bivuac
05
October
2015
Silvia Murgescu prima fata ce parcurge Muchia Lupului cel Rau si Cotofana solitar
Muntii BUCEGI
- 53 trasee
Muntii PIATRA CRAIULUI
- 20 trasee
Muntii HASMAS
- 19 trasee
Muntii POSTAVARU
- 15 trasee
Muntele nu este in lista
- 9 trasee
Muntii FAGARASULUI
- 8 trasee
Muntii RETEZAT
- 8 trasee
Zona CHEILOR TURZII
- 8 trasee
Muntii CAPATINII
- 4 trasee
Muntii MEHEDINTI
- 4 trasee
Muntii METALIFERI
- 3 trasee
Muntii LEAOTA
- 3 trasee
Muntii TRASCAU
- 2 trasee
Muntii PARING
- 1 traseu
Masivul IEZER-PAPUSA
- 1 traseu
Munti din afara Romaniei
- 1 traseu
Muntii VALCAN
- 1 traseu
Muntii MARAMURESULUI
- 1 traseu
Muntii BRETCU-OITUZ
- 1 traseu
Muntii RARAU-GIUMALAU
- 1 traseu
Muntii PADUREA CRAIULUI
- 1 traseu
Muntii FITIFOI (PREDEAL)
- 1 traseu
Muntii GIURGEU
- 1 traseu
Muntii PIATRA MARE
- 1 traseu
Toate traseele <site map>
Tastati numele traseului (autocomplete)
Heather Robinson: Balance
Heather Robinson: Balance
from
Prana Living
on
Vimeo
.
Deep-Water Soloing In Mallorca With Daila Ojeda
Into the light
TOATE FILMELE
LID (Lure Ice & Dry)
postat de geo_bivuac
10
January
2023
Muntii FAGARASULUI
Un traseu mixt, de gheata si dry, 5lc, WI3/M4, cca. 210m in peretele Caltunului din Fagaras
Faleza La Sepultori
postat de geo_bivuac
02
May
2022
Cum weekendul ce a trecut a fost 1 mai muncitoresc,Alex Paul Manoliu impreuna cu Andrei Gurgu si Stefan Ionescu au plecat la munca in Cheile Dobrogei cu plan de a amenaja cateva trasee noi de escalada.
UnTold agam
postat de Andrei
19
July
2021
Muntii FAGARASULUI
-
Laitel - Vama Cucului
UnTold agam - un traseu frumos, usor, la 50m in spatele ref. Caltun.
Cheile Crovului
postat de geo_bivuac
17
November
2020
Muntii LEAOTA
Caracteristica zonei: roca este calcar. Peretii sunt in general de dimensiuni intre 15-50 m. sportiva sunt echipate cu ancore mecanice, urechi si top-uri cu lant sau urechi cu inel
167
TOATE TOPOURILE
21
January
2020
Intalnire cu Nina Caprez si Pete Whittaker
În perioada 10-14 februarie, va avea loc la sala de escaladă Carpatic din București, prima ediție a evenimentelor sportive Blue Peregrine. În cadrul acestora, doi dintre cei mai buni cățărători ai momentului, Nina Caprez și Pete Whittaker, vor susține sesiuni de prezentare și ateliere practice pe teme diferite.
16
September
2015
Juniorii Climb Again la BMC Paraclimbing 2015
Prima noastră grupă de copii cu deficiențe de vedere, cu care lucrăm deja de doi ani, a mai trecut un prag de maturizare sportivă. După un sezon 2014-2015 plin de demonstrații și participări oficiale la competițiile locale de cățărat, din echipa Climb Again au început să se desprindă, dincolo de rezultatele terapeutice, și câteva vârfuri cu motivație pentru performanță.
21
July
2015
Actiune de reparare a Refugiului Costila
Pentru repararea lui va cerem ajutorul, tuturor celor care de-a lungul timpului l-ati utilizat pentru ascensiunile voastre din zona Costila si muntii Bucegi. Doar impreuna vom putea sa ii redam stralucirea, sa il putem utiliza in continuare si sa il lasam generatiilor viitoare.
11
May
2015
Un nou panou de escalada indoor
Din luna mai 2015 va exista un nou panou de escalada indoor in Romania. Acesta va functiona in Falticeni, judetul Suceava.
8
TOATE STIRILE
CONTACT
UTILIZATOR NOU
RECUPERARE PAROLA