eCLIMB.ro

Interviu Silviu Corciovei aka Neghi
postat de geo_bivuac
 

1-neghi-1_1.jpg

ce reprezinta pentru tine cataratul ?

Reprezinta un amestec de trairi, sentimente, emotii ca satisfactie, ambitie, pasiune, devotament, esec, frustrare, durere, adictie, din care rezulta o senzatie careia nu-i gasesc neaparat un echivalent in cuvinte dar care este fantastic de placuta si de care e greu sa ma lipsesc.

1_neghi.jpg

de cat timp te cateri si care este programul saptamanal de antrenament ?
Ma catar de aproape 7 ani, iar programul de antrenament difera in functie de perioada anului si obiectivul propus. De exemplu, atunci cand ma antrenez pentru concursuri incep cu aproximativ 3-4 luni inainte, in care ma pregatesc specific iar accentul este pus pe forta (in unele saptamani pot ajunge si la 7 antrenamente/sapt, incluzand aici si zilele de pauza, cam 2). Pe urma incep un alt antrenament specific, insa de data asta pentru anumite trasee pe care vreau sa le catar la stanca, afara, in natura. Si tot asa...

1_neghi_2.jpg

ce te motiveaza sa te antrenezi ?

Scopul, obiectivul final, senzatia pe care ar trebui sa o am la sfarsit, atunci cand, cel putin teoretic, ar trebui sa "culeg" ceea ce am "semanat". Iar cand in cele din urma se indeplinesc (sau nu chiar) toate cele, imi dau seama ca de fapt drumul (daca ii pot spune asa) de pana la obtinerea rezultatului are si el deliciul lui constant (desi uneori poate foarte usor sa serveasca drept o consolare pentru un esec). E o intrepatrundere careia inca nu i-am gasit o explicatie logica.

1-neghi_1.jpg

ce e mai important psihicul sau fizicul ?
Consider ca pentru a fi un catarator bun sau foarte bun, optim ar fi sa existe un echilibru intre psihic, tehnic si fizic, cu o usoara aplecare catre psihic. Spun asta pentru ca oricat de tehnic sau puternic ar fi un om, in situatii critice de presiune pshica scapata de sub control corpul nu mai functioneaza la capacitatea lui maxima. Forta si tehnica se pot acumula relativ usor, cu un program bun de antrenament (niste exercitii repetate intr-o perioada de timp) dar cand vine vorba de diferentiere intre cei fortosi si cei puternici componenta psihica decide ierarhia. Este stiut faptul ca intr-un concurs nu castiga mereu cel care e cel mai bine pregatit fizic

11_neghi.jpg

care este punctul tau forte ?
Atitudinea afisata fata de obiectivele propuse (nu doar in sport ), faptul ca ma recuperez repede dupa acidentari (glumind, in discutiile cu prietenii le spun ca sunt de "piatra"), am si destul noroc, pot tine prize mici (de cand am inceput sa ma catar am observat chestia asta asa ca am antrenat calitatea pana a devenit ceva ce ma caracterizeaza in mare masura sportiv catarator)





postat de geo_bivuac


Boulder

Escalada

Alpinism tehnic

Catarare pe gheata

Dry tooling

Alpinism de altitudine

Deep water solo

Filtrati dupa genul de catarare
 



postat de geo_bivuac
19
September
2012
Aici gasiti intreg filmul Why Climb? cu o durata de 42 de minute



postat de geo_bivuac
22
March
2012
Un concept de gandire performanta pentru pregatirea sportivului



postat de mardare
02
February
2015
Un scurt interviu cu George Stroie aka Bivuac


Muntii BUCEGI - 53 trasee
Muntii HASMAS - 19 trasee
Muntii POSTAVARU - 15 trasee
Muntii RETEZAT - 8 trasee
Muntii CAPATINII - 4 trasee
Muntii MEHEDINTI - 4 trasee
Muntii METALIFERI - 3 trasee
Muntii LEAOTA - 3 trasee
Muntii TRASCAU - 2 trasee
Muntii PARING - 1 traseu
Muntii VALCAN - 1 traseu
Muntii GIURGEU - 1 traseu

Toate traseele <site map>
Tastati numele traseului (autocomplete) 
Dry tooling and Ice climbing in Gressoney

Grit Ground Up

Patagonia deep-water soloing

TOATE FILMELE
 
   


postat de geo_bivuac
10
January
2023
Un traseu mixt, de gheata si dry, 5lc, WI3/M4, cca. 210m in peretele Caltunului din Fagaras



postat de geo_bivuac
02
May
2022
Cum weekendul ce a trecut a fost 1 mai muncitoresc,Alex Paul Manoliu impreuna cu Andrei Gurgu si Stefan Ionescu au plecat la munca in Cheile Dobrogei cu plan de a amenaja cateva trasee noi de escalada.



postat de Andrei
19
July
2021
UnTold agam - un traseu frumos, usor, la 50m in spatele ref. Caltun.



postat de geo_bivuac
17
November
2020
Caracteristica zonei: roca este calcar. Peretii sunt in general de dimensiuni intre 15-50 m. sportiva sunt echipate cu ancore mecanice, urechi si top-uri cu lant sau urechi cu inel

   


21
January
2020

În perioada 10-14 februarie, va avea loc la sala de escaladă Carpatic din București, prima ediție a evenimentelor sportive Blue Peregrine. În cadrul acestora, doi dintre cei mai buni cățărători ai momentului, Nina Caprez și Pete Whittaker, vor susține sesiuni de prezentare și ateliere practice pe teme diferite.



16
September
2015

Prima noastră grupă de copii cu deficiențe de vedere, cu care lucrăm deja de doi ani, a mai trecut un prag de maturizare sportivă. După un sezon 2014-2015 plin de demonstrații și participări oficiale la competițiile locale de cățărat, din echipa Climb Again au început să se desprindă, dincolo de rezultatele terapeutice, și câteva vârfuri cu motivație pentru performanță.



21
July
2015

Pentru repararea lui va cerem ajutorul, tuturor celor care de-a lungul timpului l-ati utilizat pentru ascensiunile voastre din zona Costila si muntii Bucegi. Doar impreuna vom putea sa ii redam stralucirea, sa il putem utiliza in continuare si sa il lasam generatiilor viitoare.



11
May
2015

Din luna mai 2015 va exista un nou panou de escalada indoor in Romania. Acesta va functiona in Falticeni, judetul Suceava.