eCLIMB.ro
AUTENTIFICARE
Inchide
utilizator nou
parola uitata
Numele:
Parola:
Toggle navigation
Home
Topo
Muntii BUCEGI
Muntii PIATRA CRAIULUI
Muntii HASMAS
Muntii POSTAVARU
Muntele nu este in lista
Muntii FAGARASULUI
Muntii RETEZAT
Zona CHEILOR TURZII
Muntii CAPATINII
Muntii MEHEDINTI
Muntii METALIFERI
Muntii LEAOTA
Muntii TRASCAU
Muntii PARING
Masivul IEZER-PAPUSA
Munti din afara Romaniei
Muntii VALCAN
Muntii MARAMURESULUI
Muntii BRETCU-OITUZ
Muntii RARAU-GIUMALAU
Muntii PADUREA CRAIULUI
Muntii FITIFOI (PREDEAL)
Muntii GIURGEU
Muntii PIATRA MARE
Articole
Stiri
Evenimente
Video
Cum trebuie sa manance un sportiv
postat de geo_bivuac
Pentru cei care trateaza aceasta problema in gluma - raspunsul este simplu: "cu gura!".
Pentru cei care inteleg importanta intrebarii, raspunsul este de asemenea simplu: echilibrat si optimizat.
Ce obiective trebuie sa realizeze un regim alimentar optimizat:
* trebuie sa fie realizat strict pentru persoana in cauza: regimurile "colective" pentru toata echipa pot functiona perioade de pana la 30 zile, apoi necesita interventia (ajustarea individuala) nutritionistului;
* sa fie in concordanta cu preferintele alimentare ale persoanei, cu cele religioase ... si chiar cu bioritmul individului; un regim alimentar care nu indeplineste macar 50% din din acest obiectiv are sanse extrem de mici de a fi urmat, chiar daca este exceptional;
* sa realizeze un model general - un tipar - pe care persoana caruia ii este adresat sa il poata urma tot restul vietii (cu mici modificari);
* sa fie extrem de usor de urmat - sa nu necesite eforturi deosebite de procurare;
* sa mentina starea de sanatate, sau sa ajute la imbunatatirea acesteia;
Ce obiective trebuie sa realizeze un regim alimentar echilibrat:
* energia furnizata sa se apropie cat mai mult de necesitatile organismului - pe o perioada de timp rezonabila - acest obiectiv este dificil de realizat, dar nu imposibil, necesitand ajustari periodice - rezultatul fiind mentinerea greutatii optime;
* regimul trebuie sa asigure fara efort un echilibru intre principiile alimentare: glucide - proteine - lipide.
* regimul trebuie sa asigure un echilibru intre produsele alimentare de origine vegetala si cele de origine animala;
* trebuie sa existe un echilibru intre diferitele grupe de alimente - chiar daca nu toti nutritionistii mai sunt de acord cu aceasta afirmatie;
Obiectivele regimului alimentar la sportivi:
* asigurarea suportului biologic;
* promovarea sanatatii si cresterea randamentului sportiv;
* acoperirea nevoilor energetice corespunzatoare efortului sportiv suplimentar activitatilor cotidiene;
Dar realizarea unui regim alimentar echilibrat si optimizat nu este un lucru simplu - fiind necesare urmatoarele etape:
* stabilirea starii de sanatate;
* examenul complet - privind dezvoltarea fizica - cu stabilirea diagnosticului si a modelului ideal;
* evaluarea alimentatiei actuale;
* evaluarea necesarului energetic;
* crearea efectiva a regimului;
* explicarea modului de utilizare;
* ajustari periodice - in functie de evolutie - la 3 luni (de necesitate) sau la 6 luni (obisnuit);
MODELUL PREZENTAT ESTE APLICABIL TUTUROR - INDIFERENT DACA FAC SPORT DE PERFORMANTA sau DE PLACERE, sau CHIAR PENTRU NESPORTIVI.
PENTRU CEI INTERESATI - este prezentata - ca o propunere:
Este vorba de o propunere - un model de fisa de examinare pe care il folosesc si in care am introdus toate elementele esentiale.
Modelul prezentat este creat pentru alimentatia sportivilor de performanta dar poate fi adaptat pentru orice persoana (de aceea am introdus in exemplu ... o persoana fara activitate sportiva de performanta) - copil sau adult - indiferent de tipul de activitate sau de sport.
Pe baza examenului de dezvoltare fizica - se propune si un model de regim alimentar - pentru cazul ipotetic prezentat - un barbat de 25 ani cu activitate fizica minima (nesportiv) - evaluat la cca. 3000Kcal/zi.
Propunere de regim alimentar pentru persoana fizica
NUME: sex: M varsta: 25 ani
Prezentare generala:
* acest regim alimentar este astfel conceput incat sa va permita sa va configurati meniul zilnic in functie de gustul Dvs., fara monotonia specifica a regimurilor alimentare actuale, rolul sau fiind mai putin sa va spuna ce sa mancati, ci sa va invete sa mancati echilibrat, astfel incat dupa o anumita perioada sa puteti renunta la consultarea regimului propriu-zis.
* aprecierea individuala a calitatii si cantitatii alimentelor consumate este mai importanta decat cantarirea: in acest sens este util a va selecta un set de tacamuri ( lingurita, lingura, pahar, farfurie, etc.) ale carui capacitati sa le cunoasteti sau sa le masurati - cu timpul veti putea renunta la ele - intervenind capacitatea de apreciere (de exemplu: o cana medie are aproximativ 300 ml, o lingura cca 20 ml/grame, o lingurita cca 5 ml/grame ).
* acest mod de aproximare nu trebuie sa va ingrijoreze - deoarece micile greseli inerente aprecierii vor fi intotdeauna la fel - corectarea lor realizandu-se in momentul reglajului.
* masurarea greutatii - cantarirea - se va face dimineata la interval de 7 - 10 zile; pentru a aprecia pierderile de apa din efort - cantarirea se va face inainte si dupa efort (dezbracat/a).
* FOARTE IMPORTANT - CHEIA ESENTIALA A ACESTUI REGIM ALIMENTAR ESTE VARIATIA - adica EVITAREA CU ORICE PRET A UNUI REGIM ALIMENTAR MONOTON ! - ACEST REGIM ALIMENTAR NU ESTE IEFTIN DE URMAT - IN CAZUL IN CARE NU VA PUTETI PERMITE COSTUL, ESTE RECOMANDAT SA CAUTATI ALTA VARIANTA - ADAPTAREA ACESTUI REGIM ( la posibilitati financiare modeste sau la alta persoana ) VA DUCE LA O ALIMENTATIE DEZECHILIBRATA, FIIND POSIBILA APARITIA UNOR TULBURARI METABOLICE DIVERSE ! - REGIMUL NECESITA REGLAJE PERIODICE - pentru adaptarea la diferite situatii (modificarea efortului, conditii termice diferite, modificari in starea de sanatate etc.).
Chiar in conditii de utilizare corecta ( inclusiv dupa efectuarea reglajelor ) este posibil ca anumite persoane sa nu resimta beneficiile scontate - in aceasta situatie se impune o reevaluare a starii de sanatate.
MODUL DE UTILIZARE
* Cele 240 alimente esentiale sunt impartite in 7 grupe principale: 1.Lactate,2.Carne si derivate, 3.Legume-fructe, 4.Grasimi alimentare, 5.Cereale-leguminoase, 6.Produse zaharoase, 7.Oua;
* Fiecare grupa contine mai multe alimente proprii, in cantitati diferite - la TOTAL fiind cantitatea MAXIMA din alimentul respectiv si din aceea grupa - care se poate si este indicat a se consuma intr-o zi;
* deci intr-o zi se poate consuma MAXIM - de exemplu - din grupa produse LACTATE: lapte vaca: 600 ml, sau telemea de vaca sau de oaie: 160 grame sau iaurt degresat (sana): 1200 grame;
* pentru o alimentatie corecta este indicat a se realiza variatie in cursul unei zile si in cadrul unei grupe alimentare utilizand proportiile ( ¼ ; ½ ; ¾ ) care ajuta si la prepararea diverselor feluri de mancare - de exemplu in cursul unei zile este mai corect sa consumam LACTATE - lapte vaca: 150 ml ( ¼ ) plus 35 grame cascaval vaca (¼) plus 80 grame telemea de oaie (1/2) - decat sa consumam doar cantitatea de 600 ml lapte vaca;
* daca in cursul unei zile se va consuma mai mult sau mai putin dintr-un aliment acesta se va putea scadea sau adauga in ziua / zilele ce urmeaza ( de exemplu grupa oua );
* marea majoritate a alimentelor sunt considerate neprelucrate termic - pierderile calorice prin prelucrare sunt introduse in calcul - deci nu trebuie decat sa apreciati cantitalile in "crud".
* alimentele pe care nu le gasiti in prezentul regim se pot asocia unui aliment cunoscut sau solicitati ajutor;
* otetul, mustarul si alte ingrediente care se folosesc in cantitati extrem de mici au fost neglijate in calcul;
* ultima masa / gustare nu se va servi ( in principiu ) mai tarziu de ora 21; este recomandat un interval de minin o ora intre masa si efortul fizic sau somn ( optim - 2 ore ).
* repartitia caloriilor pe mese - recomandata: mic dejun: 30-35%, dejun: 35 - 40%,cina: 20 - 25%;
* pentru situatii diferite - antrenamente la altitudine medie, refacere, etc.- este necesara reconfigurarea regimului alimentar
* cel putin 1/2 din cantitatea de legume-freucte se va consuma in stare “cruda” - neprelucrate termic.
Cantitati recomandate pe grupe de alimente:
LACTATE
1/4
1/2
3/4
total
Lapte partial degresat (vaca)
205ml
410ml
615ml
820ml
sau
Lapte vaca/capra-proaspat / batut
150ml
300ml
450ml
600ml
sau
Lapte oaie / bivolita
90ml
180ml
270ml
360ml
sau
Lapte condensat
60ml
120ml
180ml
240ml
sau
Lapte praf
20g
40g
60g
80g
sau
Iaurt gras
185g
370g
555g
740g
sau
Iaurt degresat / Sana
300g
600g
900g
1200g
sau
Branza vaci - grasa
55g
110g
165g
220g
sau
Br vaci degresata / urda
60g
120g
180g
240g
sau
Telemea de vaca / oaie
40g
80g
120g
160g
sau
Cascaval vaca / br topita / "Olanda"
35g
70g
105g
140g
sau
Cascaval oaie / br burduf / schweitzer
25g
50g
75g
100g
sau
Cas dulce
35g
70g
105g
140g
* aceasta grupa va va furniza in medie:
386Kcal
CARNE SI DERIVATE
1/4
1/2
3/4
total
Carne vaca / porc / oaie - slaba
50g
100g
150g
200g
sau
Carne vitel slaba / porc semigrasa
35g
70g
105g
140g
sau
Carne vaca/porc-grasa /oaie - semigrasa
25g
50g
75g
100g
sau
Carne miel / gasca
30g
60g
90g
120g
sau
Carne gaina
55g
110g
165g
220g
sau
Carne curca / rata
45g
90g
135g
180g
sau
Carne caprioara / iepure / mistret
45g
90g
135g
180g
sau
Organe vaca / porc ( ficat / rinichi )
50g
100g
150g
200g
sau
Creier bovine
60g
120g
180g
240g
sau
Gelatina
5g
10g
15g
20g
sau
Pate ficat
20g
40g
60g
80g
sau
Limba/tobe
30g
60g
90g
120g
sau
Sunca presata / m.tiganesc / muschi file
25g
50g
75g
100g
sau
Salam vara / cabanos
15g
30g
45g
60g
sau
Salam Sibiu
15g
30g
45g
60g
sau
Parizer, crenwursti, polonez, leberwursti sau
25g
50g
75g
100g
sau
salam porc, salam Bihor, Bucuresti, Victoria, Miorita, Mistret, Popesti, carnati Muntenia, Trandafir, rustic
Peste slab (salau, stiuca, biban )
80g
160g
240g
320g
sau
Peste semigras (crap, platica)
60g
120g
180g
240g
sau
Peste gras(somn,nisetru), conserve *(fara ulei)
35g
70g
105g
140g
* aceasta grupa va va furniza in medie:
272Kcal
LEGUME - FRUCTE
1/4
1/2
3/4
total
Ardei gras verde, andive, castraveti,conopida,
630g
1260g
1890g
2520g
sau
sau dovlecei, fasole v(apa)ghiveci,loboda,tomate,ridichi,salata,spanac, vinete,castraveti-otet,varza acra;
Ardei gras rosu,ceapa verde/uscata ,fasole verde,
320g
640g
960g
1280g
sau
sau gogosari ,gulii, mazare(apa), marar, morcov, patrunjel, pastarnac, praz, urzici, sfecla rosie,
sau telina radacina , varza alba / rosie
Mazare verde boabe
100g
200g
300g
400g
sau
Cartofi
170g
340g
510g
680g
sau
ciuperci
250g
500g
750g
1000g
sau
suc tomate,rosii in bulion
500g
1000g
1500g
2000g
sau
bulion/pasta de tomate
150g
300g
450g
600g
sau
ciuperci deshidratate
25g
50g
75g
100g
sau
morcov deshidratati
35g
70g
105g
140g
sau
Agrise, capsuni, Pepeni verzi / galbeni,
430g
860g
1290g
1720g
sau
sau Grepfruit, Lamai, Mandarine, fragi;
Afine, caise, corcoduse, dude, gutui, mere,
245g
490g
735g
980g
sau
sau nectarine, piersici, coacaze, mure, zmeura, visine, portocale, ananas, banane,
Cirese, pere, prune, struguri
175g
350g
525g
700g
sau
FRUCTE USCATE: caise fara samburi,
35g
70g
105g
140g
sau
sau curmale cu samburi, prune cu samburi, smochine, stafide
SEMINTE / FRUCTE OLEOAGINOASE: alune
25g
50g
75g
100g
sau
in coaja, castane, masline negre, seminte floarea soarelui
arahide, seminte dovleac, fistic, masline verzi,
10g
20g
30g
40g
sau
sau nuci, nuci cocos
sucuri naturale de fructe
250ml
500ml
750ml
1000ml
* aceasta grupa va va furniza in medie:
483Kcal
GRASIMI ALIMENTARE
1/4
1/2
3/4
total
smantana
10g
20g
30g
40g
sau
unt
3g
5g
8g
10g
sau
untura, seu,
3g
5g
8g
10g
sau
uleiuri, margarina
5g
10g
15g
20g
sau
* aceasta grupa va va furniza in medie:
109Kcal
CEREALE - LEGUMINOASE USCATE
1/4
1/2
3/4
total
Paine alba-neagra graham,secara, chifle
120g
240g
360g
480g
sau
Orez,gris,fulgi ovaz,paste diverse
90g
180g
270g
360g
sau
Biscuiti, pop corn, cozonac - stafide
65g
130g
195g
260g
sau
Fainuri, arpacas de orz
105g
210g
315g
420g
sau
Fasole, mazare boabe, linte boabe
60g
120g
180g
240g
sau
soia
50g
100g
150g
200g
sau
* aceasta grupa va va furniza in medie:
1130Kcal
PRODUSE ZAHAROASE
1/4
1/2
3/4
total
Zahar, lactoza
25g
50g
75g
100g
sau
Miere
30g
60g
90g
120g
sau
glucoza, amidon
30g
60g
90g
120g
sau
Caramele, bomboane, praline, drops
20g
40g
60g
80g
sau
gemuri, dulceturi, jeleuri
30g
60g
90g
120g
sau
sirop fructe concentrat
35ml
70ml
105ml
140ml
sau
magiun prune,marmelad,fructe confiate
35g
70g
105g
140g
sau
cacao, ciocolata, bomb ciocolata,nuga
15g
30g
45g
60g
sau
halva susan / floarea soarelui
10g
20g
30g
40g
sau
martipan
10g
20g
30g
40g
sau
sucuri artificiale - tip cola, etc.
175ml
350ml
525ml
700ml
* aceasta grupa va va furniza in medie:
344Kcal
OUA
1/4
1/2
3/4
total
integral - medie
10g
20g
30g
40g
sau
Galbenus - ou gaina
5g
10g
15g
20g
sau
Albus - ou gaina
20g
40g
60g
80g
* aceasta grupa va va furniza in medie:
64Kcal
APA: apa plata, apa minerala, carbogazoasa, ceai / cafea - neindulcite, supe, ciorbe (doar lichidul) etc.
Cantitatea minima necesara / zi : 2300ml plus pierderile din efort (prin cantarire)!
Bauturi alcoolice: Nu intra in componenta RATIEI ALIMENTARE ZILNICE.
Totusi, pentru ocazii deosebite - este prezentat mai jos un tabel de echivalente calorice:
CORELATII: 100 ML ( Whisky/tuica/rom ) = 600 ml Bere = 500 ml vin/sampanie = 300 Kcal
In ziua / zilele ce urmeaza consumului de bauturi alcoolice se vor exclude la 1-2 mese produsele zaharoase pana la valoarea calorica corespunzatoare consumului.
Acest regim alimentar este calculat astfel incat sa va furnizeze (valori medii):
* maxim: 3100Kcal / zi; * mediu: 2800Kcal / zi,
repartizate astfel:
*19,3% proteine 52,6%vegetale : 47,4%animale Optim: 50% - 50%
*26,5% lipide (grasimi) 38,5%vegetale : 61,5%animale Optim: 33-40% - 60-66%
*54,3% glucide (carbohidrati)
* aproximativ: 1,7 grame proteine / Kilogram corp
1,1 grame lipide / Kilogram corp
4,9 grame glucide / Kilogram corp
La un cost minim zilnic: 3,60 €
In final un exemplu de utilizare ( creare meniuri zilnice )
Mic Dejun 794Kcal 26%
*Ceai/cafea cu zahar 25 grame (1/4)
*Cascaval oaie 25 grame (1/4)
*Unt 5 grame (1/2)
*Sunca presata 25 grame (1/4)
*1 banana+portocala 245 grame (1/4)
*bomboane 20 grame (1/4)
*paine 120 grame (1/4)
Dejun 797 Kcal 26%
* Supa de pui- pui: 55 grame((1/4)
* Carne porc la tava-slaba 50 grame((1/4)
cu varza natur
* inclusiv legume din supa 320 grame((1/4)
* grasimi in compozitie 10 grame((1/2)
* clatite 1-2 (faina - se scade din paine)
cu gem 30 grame (1/4 )
* sucuri artificiale 175 ml (1/4)
sau sirop fructe concentrat 35 ml (1/4) cu apa plata
* Oua - ½ in componenta clatite
* paine 120 grame (1/4)
Cina 688Kcal 22%
* Cas dulce 35 grame (1/4)
* Salata rosii + ardei 630 grame (1/4)
* Peste slab(rasol) 80 grame (1/4)
cu cartofi natur 170 grame (1/4)
* paine 120 grame (1/4)
* un mar - se scade din salata
* Apa plata
1-2 Gustari 507Kcal 16%
*Sana / iaurt slab 300 grame((1/4)
*Pateuri cu branza:
- faina cca 105grame((1/4)
- telemea cca 40grame((1/4)
- oua ( ½ ) in compozitie
aproximativ: 3100 Kcal
* Nu consumati alimente decat cat simtiti nevoie - nu mai mult doar pentru ca este trecut in lista!
* Nu uitati sa variati alimentele - succes !
NOTA:
Modelul prezentat este creat pentru alimentatia sportivilor de performanta dar poate fi adaptat pentru orice persoana (de aceea am introdus in exemplu ... o persoana fara activitate sportiva de performanta) - copil sau adult - indiferent de tipul de activitate sau de sport.
PENTRU CAZUL IPOTETIC PREZENTAT ANTERIOR - ADICA UN TANAR BARBAT DE 25 ANI
(CARE ARE O ACTIVITATE CU MINIM CONSUM ENERGETIC (BIROU) LA CARE ASOCIAZA
DE 4 ORI/SAPTAMANA O ACTIVITATE FIZICA DE RECREERE)
SE PROPUNE UN REGIM ALIMENTAR evaluat LA cca 3000 Kcal / zi
Dr Gabriel Panait
medic primar Medicina Sportiva
licentiat in fiziokinetoterapie
ecodiagnostic mio-entezo-osteoarticular
nutritie sportiva
regim alimentar
Cantitati recomandate
postat de geo_bivuac
Boulder
Escalada
Alpinism tehnic
Catarare pe gheata
Dry tooling
Alpinism de altitudine
Deep water solo
Filtrati dupa genul de catarare
Toate articolele
LUMEA VAZUTA DE SUS - Jim Bridwell
postat de geo_bivuac
05
March
2018
Jim Bridwell va ramane nemuritor in istoria alpina pentru contributiile sale, nu numai pentru performantele din Yosemite - aproximativ 100 de trasee catarate la liber, plus rutele de A5 din peretii mari pe Half Dome și El Capitan, dar și pentru rutele alpine din Alaska si Patagonia.
-Umbilicals- sau cum poti sa-ti protejezi pioletii?
postat de dreq696
26
April
2012
comparatie intre diferite produse de tip -umbilical-
Meseria de ghid alpin
postat de geo_bivuac
25
May
2022
La aproape un an de zile dupa ce a renuntat la munca clasica de birou, Teofil Vlad ne povesteste cum e viata de ghid, facuta zi de zi.
Muntii BUCEGI
- 53 trasee
Muntii PIATRA CRAIULUI
- 20 trasee
Muntii HASMAS
- 19 trasee
Muntii POSTAVARU
- 15 trasee
Muntele nu este in lista
- 9 trasee
Muntii FAGARASULUI
- 8 trasee
Muntii RETEZAT
- 8 trasee
Zona CHEILOR TURZII
- 8 trasee
Muntii CAPATINII
- 4 trasee
Muntii MEHEDINTI
- 4 trasee
Muntii METALIFERI
- 3 trasee
Muntii LEAOTA
- 3 trasee
Muntii TRASCAU
- 2 trasee
Muntii PARING
- 1 traseu
Masivul IEZER-PAPUSA
- 1 traseu
Munti din afara Romaniei
- 1 traseu
Muntii VALCAN
- 1 traseu
Muntii MARAMURESULUI
- 1 traseu
Muntii BRETCU-OITUZ
- 1 traseu
Muntii RARAU-GIUMALAU
- 1 traseu
Muntii PADUREA CRAIULUI
- 1 traseu
Muntii FITIFOI (PREDEAL)
- 1 traseu
Muntii GIURGEU
- 1 traseu
Muntii PIATRA MARE
- 1 traseu
Toate traseele <site map>
Tastati numele traseului (autocomplete)
Arnaud Petit 8b pe mobile
Tomorrow I Will Be Gone
Tomorrow I Will Be Gone
from
Outcrop Films
on
Vimeo
.
Making Tommy
TOATE FILMELE
LID (Lure Ice & Dry)
postat de geo_bivuac
10
January
2023
Muntii FAGARASULUI
Un traseu mixt, de gheata si dry, 5lc, WI3/M4, cca. 210m in peretele Caltunului din Fagaras
Faleza La Sepultori
postat de geo_bivuac
02
May
2022
Cum weekendul ce a trecut a fost 1 mai muncitoresc,Alex Paul Manoliu impreuna cu Andrei Gurgu si Stefan Ionescu au plecat la munca in Cheile Dobrogei cu plan de a amenaja cateva trasee noi de escalada.
UnTold agam
postat de Andrei
19
July
2021
Muntii FAGARASULUI
-
Laitel - Vama Cucului
UnTold agam - un traseu frumos, usor, la 50m in spatele ref. Caltun.
Cheile Crovului
postat de geo_bivuac
17
November
2020
Muntii LEAOTA
Caracteristica zonei: roca este calcar. Peretii sunt in general de dimensiuni intre 15-50 m. sportiva sunt echipate cu ancore mecanice, urechi si top-uri cu lant sau urechi cu inel
167
TOATE TOPOURILE
21
January
2020
Intalnire cu Nina Caprez si Pete Whittaker
În perioada 10-14 februarie, va avea loc la sala de escaladă Carpatic din București, prima ediție a evenimentelor sportive Blue Peregrine. În cadrul acestora, doi dintre cei mai buni cățărători ai momentului, Nina Caprez și Pete Whittaker, vor susține sesiuni de prezentare și ateliere practice pe teme diferite.
16
September
2015
Juniorii Climb Again la BMC Paraclimbing 2015
Prima noastră grupă de copii cu deficiențe de vedere, cu care lucrăm deja de doi ani, a mai trecut un prag de maturizare sportivă. După un sezon 2014-2015 plin de demonstrații și participări oficiale la competițiile locale de cățărat, din echipa Climb Again au început să se desprindă, dincolo de rezultatele terapeutice, și câteva vârfuri cu motivație pentru performanță.
21
July
2015
Actiune de reparare a Refugiului Costila
Pentru repararea lui va cerem ajutorul, tuturor celor care de-a lungul timpului l-ati utilizat pentru ascensiunile voastre din zona Costila si muntii Bucegi. Doar impreuna vom putea sa ii redam stralucirea, sa il putem utiliza in continuare si sa il lasam generatiilor viitoare.
11
May
2015
Un nou panou de escalada indoor
Din luna mai 2015 va exista un nou panou de escalada indoor in Romania. Acesta va functiona in Falticeni, judetul Suceava.
8
TOATE STIRILE
CONTACT
UTILIZATOR NOU
RECUPERARE PAROLA